Čerešňové bublaninky
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerešne
200
g
maslo
150
g
cukor
štipiek
soľ
1
balíček
vanilkový cukor
1
KL
citrónová kôra
1
PL
čerešňovica
4
ks
vajce
270
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok
postup
1.
Čerešne opláchneme, zbavíme stopiek, vykôstkujeme a necháme odkvapkať na cedidle. Rúru predhrejeme na 180°C. Papierové košíčky vložíme do jamiek na plechu.
2.
Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou, citrónovou kôrou a čerešňovicou vyšľaháme elektrický ručným šľahačom dopenista.
3.
Postupne pridávame vajcia, 250 g múky zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme na krém a primiešame. Zvyšnú múku dáme na hlboký tanier a suché, dobre odkvapkané čerešne v nej obalíme.
4.
Čerešne dáme na cesto a veľmi opatrne vmiešame. Papierové košíčky naplníme dvoma lyžičkami do dvoch tretín.
5.
Tortičky pečieme v predhriatej rúre 20-25 minút dozlatista. Plechy dáme na drôtenú mriežku a tortičky necháme vychladnúť. Podávame, pokiaľ je to možné, čerstvé a s napoly vyšľahanou smotanou podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.