Pridať recept

Linecká placka

16
porcií
145
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
múka
50 g
škrobová múčka
50 g
mleté mandle
100 g
práškový cukor
200 g
maslo
štipiek
soľ

postup

1.
V mise vidličkou spracujeme múku so škrobovou múčkou, mandľami, práškovým cukrom, maslo a soľou na mrveničku. Na pomúčenej doske vypracujeme hladké cesto. Sformujeme ho do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
 
2.
Cesto rozdelíme na dva diely. Z každého opäť sformujeme guľu. Plech vyložíme papierom na pečenie, položíme naň cestové gule a päsťami každú roztlačíme na placku, hrubú asi ako 1 prst.
3.
Na každej placke nožom vyznačíme 8 tortových dielov, ktoré v rovnomerných odstupoch popicháme vidličkou. Takisto vidličkou ozdobíme aj okraje krátkymi zárezmi. Necháme chladiť asi hodinu.
4.
Plech vložíme do studenej rúry. Placku pečieme pri 180°C asi 30 minút, kým mierne nezhnedne. Potom ju vyberieme z rúry. necháme 15 minút chladnúť na plechu a nakoniec dáme úplne vychladnúť na drôtenú mriežku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechové linecké koláčiky plnené Nutellou
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...