Linecká placka
16
porcií
145
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
múka
50
g
škrobová múčka
50
g
mleté mandle
100
g
práškový cukor
200
g
maslo
štipiek
soľ
postup
1.
V mise vidličkou spracujeme múku so škrobovou múčkou, mandľami, práškovým cukrom, maslo a soľou na mrveničku. Na pomúčenej doske vypracujeme hladké cesto. Sformujeme ho do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
2.
Cesto rozdelíme na dva diely. Z každého opäť sformujeme guľu. Plech vyložíme papierom na pečenie, položíme naň cestové gule a päsťami každú roztlačíme na placku, hrubú asi ako 1 prst.
3.
Na každej placke nožom vyznačíme 8 tortových dielov, ktoré v rovnomerných odstupoch popicháme vidličkou. Takisto vidličkou ozdobíme aj okraje krátkymi zárezmi. Necháme chladiť asi hodinu.
4.
Plech vložíme do studenej rúry. Placku pečieme pri 180°C asi 30 minút, kým mierne nezhnedne. Potom ju vyberieme z rúry. necháme 15 minút chladnúť na plechu a nakoniec dáme úplne vychladnúť na drôtenú mriežku.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.