Opité srdiečka
6
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
múka
2
KL
kypriaci prášok
štipiek
soľ
3
PL
cukor
2
ks
vajce
75
g
maslo
3
PL
hustá smotana
4
PL
brandy
1
KL
citrónová kôra
trochu
tuk na vyprážanie
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Z múky, kypriaceho prášku, soli, cukru, hustej smotany, brandy a citrónovej kôry vypracujeme krehké cesto. Sformujeme ho do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 40 minút.
2.
Na doske cesto po častiach rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrojíme srdiečka alebo iný ľubovoľný tvar. Na panvici rozohrejeme tuk na 180°C. Postupne vyprážame naraz po 5-6 srdiečkach do zlatohneda. Srdiečka raz obrátime.
3.
Hotové pečivo zbavíme nadbytočného tuku na niekoľkých vrstvách kuchynského papiera. Ešte teplé ich pocukrujeme a ihneď podávame. Sú výborné k silnému horúcemu čaju, najmä v zime.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.