Pridať recept

Opité srdiečka

6
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
múka
2 KL
kypriaci prášok
štipiek
soľ
3 PL
cukor
2 ks
vajce
75 g
maslo
3 PL
hustá smotana
4 PL
brandy
1 KL
citrónová kôra
trochu
tuk na vyprážanie
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Z múky, kypriaceho prášku, soli, cukru, hustej smotany, brandy a citrónovej kôry vypracujeme krehké cesto. Sformujeme ho do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 40 minút.
 
2.
Na doske cesto po častiach rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrojíme srdiečka alebo iný ľubovoľný tvar. Na panvici rozohrejeme tuk na 180°C. Postupne vyprážame naraz po 5-6 srdiečkach do zlatohneda. Srdiečka raz obrátime.
3.
Hotové pečivo zbavíme nadbytočného tuku na niekoľkých vrstvách kuchynského papiera. Ešte teplé ich pocukrujeme a ihneď podávame. Sú výborné k silnému horúcemu čaju, najmä v zime.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať