Pridať recept

Flambované kurča na grapefruitoch

ingrediencie

1 ks
kurča
20 g
hladká múka
50 g
tuk
1 PL
koňak
0,1 litrov
sherry
1 ks
grapefruitová šťava
1 ks
grapefruit
soľ

postup

1.
Umyté a očistené kurča rozporcujeme na menšie kusy, osolíme. poprášime hladkou múkou a opečieme na rozohriatom tuku. Polejeme koňakom a zapálime.
 
2.
Podlejeme troškou hydinového alebo mäsového vývaru, prikryjeme a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, k šťave pridáme sherry a šťavu z grapefruitu. Podľa potreby osolíme a povaríme. Potom pridáme ošúpané a pokrájané dieliky grapefruitu. Upečené porcie kurčaťa polievame pripravenou omáčkou a podávame s dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Fantastické obaľované kura 5x inak
Obaľované kura: Týchto 5 chrumkavých obalov budete chcieť vyskúšať
Ak máte radi chrumkavú kôrku na šťavnatom kuracom mäsku, určite sa nechajte inšpirovať týmito chutnými...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!