Pečeň so slaninou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
kuracia pečienka
soľ
mleté čierne korenie
150
g
hladká múka
masť
1
ks
cibuľa
100
g
údená slanina
2
PL
paradajkový pretlak
postup
1.
Pečeň pokrájame na plátky. Mierne ich naklepeme, okraje narežeme. Obalíme v múke, na rozohriatom tuku opražíme z oboch strán a vyberieme na teplý tanier.
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pretlak, chvíľu dusíme potom prilejeme 200-300 ml vody. Do šťavy dáme plátky pečene, zakryjeme a udusíme do mäkka. Znova ich vyberieme.
3.
Omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody, osolíme ju, okoreníme a necháme povariť. Do hotovej pridáme na malé kocky pokrájanú, upraženú slaninu. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.