Pridať recept

Pečeň so slaninou

ingrediencie

500 g
kuracia pečienka
soľ
mleté čierne korenie
150 g
hladká múka
masť
1 ks
cibuľa
100 g
údená slanina
2 PL
paradajkový pretlak

postup

1.
Pečeň pokrájame na plátky. Mierne ich naklepeme, okraje narežeme. Obalíme v múke, na rozohriatom tuku opražíme z oboch strán a vyberieme na teplý tanier.
 
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pretlak, chvíľu dusíme potom prilejeme 200-300 ml vody. Do šťavy dáme plátky pečene, zakryjeme a udusíme do mäkka. Znova ich vyberieme.
3.
Omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody, osolíme ju, okoreníme a necháme povariť. Do hotovej pridáme na malé kocky pokrájanú, upraženú slaninu. Podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať