Musaka s mrkvou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté mäso
4
ks
cibuľa
1
ks
baklažán
2
ks
mrkva
750
g
zemiaky
2
ks
vajce
olej
štipiek
soľ
mleté čierne korenie
štipiek
vegeta
postup
1.
Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame, opražíme na oleji. Pridáme mleté mäso, posolíme ho, premiešame, zakryjeme a dusíme asi 10 minút.
2.
Očistenú mrkvu postrúhame, vmiešame do mäsa a ochutíme ho. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska a taktiež aj baklažán.
3.
Vyššiu zapekaciu nádobu vymastíme, na dno poukladáme vrstvu zemiakov, baklažánov osolíme ich a rozložíme na ne mäsovú zmes. Na ňu poukladáme zvyšné zemiaky, podlejeme troškou vody a dáme piecť.
4.
V mlieku dobre rozmiešame vajcia, pridáme štipku soli a vegety a pred dopečením musaku polejeme. Dáme ešte do rúry zapiecť. Namiesto mlieka môžeme použiť kyslú smotanu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.