Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dvojfarebné kocky

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
práškový cukor
200 g
polohrubá múka
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
100 ml
olej
100 ml
voda
2 PL
kakao

Plnka

200 g
mleté orechy
6 PL
um

Biely plát

250 g
Cera
200 g
práškový cukor
150 g
sušené mlieko
150 g
čokoládová poleva

postup

1.
Piškóta: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, kakao a preosiatu múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie v hlbokom plechu /stredne veľký/ a necháme vychladnúť.
2.
Plnka: mleté orechy zmiešame s umom a necháme postáť.
3.
Biely plát: stuhnutú ceru postrúhame, pridáme preosiaty práškový cukor, sušené mlieko a vymiesime.
4.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, orechová plnka a biely plát, ktorý rozvaľkáme na podložke posypanej solamylom na potrebnú veľkosť. Trochu pritlačíme valčekom a necháme postáť.
5.
Pokrájame na štvorce 6x6 cm a priečne namáčame do čokoládovej polevy, necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
30.10.2013 09:02 | |
+3 -3
Môže to byť výborné, ja taký recept nemám, ale stojí za vyskúšanie aj táto kombinácia. Dobre vedieť.
dorotka.895512
29.10.2013 22:31 | |
+7 -3
ja dávam na upečený plát ešte kokosovú plnku a to : 3dcl mlieka +250g kokosu uvarím a do vychladnutého pridám 20dkg masla a 25 dkg práškového cukru až na to dávam biely plát
BlazenaSadovska
24.10.2013 20:01 | |
+4 -0
Plech 32x40 cm, ak chceš vyššie môže byť aj menší plech.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...