Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dvojfarebné kocky

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
práškový cukor
200 g
polohrubá múka
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
100 ml
olej
100 ml
voda
2 PL
kakao

Plnka

200 g
mleté orechy
6 PL
um

Biely plát

250 g
Cera
200 g
práškový cukor
150 g
sušené mlieko
150 g
čokoládová poleva

postup

1.
Piškóta: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, kakao a preosiatu múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie v hlbokom plechu /stredne veľký/ a necháme vychladnúť.
2.
Plnka: mleté orechy zmiešame s umom a necháme postáť.
3.
Biely plát: stuhnutú ceru postrúhame, pridáme preosiaty práškový cukor, sušené mlieko a vymiesime.
4.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, orechová plnka a biely plát, ktorý rozvaľkáme na podložke posypanej solamylom na potrebnú veľkosť. Trochu pritlačíme valčekom a necháme postáť.
5.
Pokrájame na štvorce 6x6 cm a priečne namáčame do čokoládovej polevy, necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
30.10.2013 09:02 | |
+3 -3
Môže to byť výborné, ja taký recept nemám, ale stojí za vyskúšanie aj táto kombinácia. Dobre vedieť.
dorotka.895512
29.10.2013 22:31 | |
+7 -3
ja dávam na upečený plát ešte kokosovú plnku a to : 3dcl mlieka +250g kokosu uvarím a do vychladnutého pridám 20dkg masla a 25 dkg práškového cukru až na to dávam biely plát
BlazenaSadovska
24.10.2013 20:01 | |
+4 -0
Plech 32x40 cm, ak chceš vyššie môže byť aj menší plech.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...