Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dobošový rez

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
30
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

15 ks
vajce
20 PL
kryštálový cukor
20 PL
polohrubá múka
5 PL
voda
1/2 balíčkov
prášok do pečiva

Plnka

500 ml
mlieko
5 PL
polohrubá múka
500 g
maslo
100 g
kakao
100 g
čokoládová poleva

postup

1.
Piškóta: 3 bielky vyšľaháme s 4 PL kryštálového cukru, pridáme žĺtky, 4 PL múky, trochu prášku do pečiva a 1 PL vody.Upečieme 5x piškótu na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: múku vymiešame v 200 ml mlieka a vlejeme do 300 ml vriaceho mlieka, uvaríme na hustú kašu, môžeme pridať aj vanilkový cukor. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu a 100 g kakaa. Vyšľaháme na hladký krém.
3.
Plnku si rozdelíme na 4 časti. Trochu necháme aj na povrch. Postupne naplníme vychladnuté piškóty. Zaťažíme asi na 2 hodiny. Potrieme aj povrch a polejeme čokoládovou polevou. Pokrájame na úhľadné rezy. Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
novyUSdronKISKA
24.2.2016 00:07 | |
+0 -0
Najlepší zákusok
BlazenaSadovska
18.5.2013 13:19 | |
+3 -2
Do plnky ide ešte 300 g práškový cukor.
BlazenaSadovska
4.4.2013 19:18 | |
+3 -1
Dávala som informáciu jednému pánovi, on si prečítal iba o jednej piškóte z troch vajíčok, neprečítal si celý postup, takže preto som pridala ten príspevok.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...