Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuriatková torta

domi4199
domi4199
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Torta

2 tégliky
biely jogurt
3 tégliky
polohrubá múka
1 téglik
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
2 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 ks
vajce

Ozdoby

3 PL
kryštálový cukor
150 g
čokoláda na varenie
50 g
margarín

postup

1.
Všetko spolu zmiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, napúšťame ovocie podľa chuti a upečieme.
2.
Vo vodnom kúpeli roztopíme 150 g čokolády a trochu cery. Necháme vychladnúť. Takmer tuhou čokoládou naplníme výdušky z vajec tak, aby ostala len na stenách.
3.
Z vychladnutého korpusu vykrojíme 2 kruhy o priemere asi 13 a 11 cm. Zvyšok môžeme narezať ako bublaninu. Kruhy spojíme džemom, hore vydlabeme plytkú priehlbinku, aby to vyzeralo ako hniezdo.
4.
Polotuhú čokoládu dáme do striekačky na zdobenie a zdobíme hniezdo.
5.
Hniezdo vystelieme niťami z karamelu. Z 3 lyžíc cukru uvaríme karamel. Keď trochu vychladne, ťaháme rýchlo rukou niť z lyžice. Stačí zas prihriať, keď stuhne na kameň a znovu ťahať.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bujon
9.4.2014 15:37 | |
+1 -0
krása (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...