Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládovo-šľahačková torta s jahodami

Klarisa99
Klarisa99
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 PL
práškový cukor
6 PL
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok
5 ks
vajce
2 PL
kakao

Plnka

5 PL
práškový cukor
2 balíčky
stužovač šľahačky
250 g
jahody
2 balíčky
čokoláda mliečna

postup

1.
Cesto: Žĺtky oddelíme od bielok a vyšľaháme s práškovým cukrom. Oddelené bielka vyšľaháme do penista - sneh z bielkov a pomalým miešaním pridávame do žĺtkov vyšľahaných s cukrom. Potom pomaly vmiešavame polohrubú múku s kypriacim práškom. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme približne na 200-250 stupňov.Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť a rozkrojíme na dve polovice.
2.
Plnka: Nad parou roztopíme dve mliečne čokolády a rozpustené ich natrieme na spodný plát.Čokoláda rýchlo stuhne a poukladáme na ňu na polovice pokrájané čerstvé jahody.
3.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s cukrom a stužovačom. 1/2 šľahačky natrieme na vrstvu jahôd a priložíme druhým plátom cesta. Druhú polovicu šľahačky natrieme navrch a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť:)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zlatinko323
25.9.2013 07:41 | |
+3 -0
Koľko šľahačky? Lebo v recepte nie je uvedené. Či koľko kto chce? :-)
bleskovka3
6.4.2013 17:17 | |
+1 -0
a kolko vajíčok?
Klarisa99
8.4.2013 10:33 | |
+1 -0
Dobrý deň, ospravedlňujem sa, asi mi to tam nenapísalo,5 vajíčok ide do torty :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...