Veľkonočná plnka s mletým mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
plátkov
chlieb
1/2
kg
bravčové mäso mleté
1/2
kg
hovädzie mäso mleté
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
hrstí
petržlenová vňať
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
trochu
strúhanka
postup
1.
Chlieb necháme vyschnúť. Vyschnutý chlieb namočíme do vody a potom vyžmýkame. Pridáme ho k pomletému mäsu, najlepšie ak si ho kúpime čerstvé a pomelieme ho doma.
2.
Premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 rozpučené mesiačiky cesnaku. Petržlenovú vňať si pokrájame nadrobno a primiešame. Dochutíme soľou a čierným korením.
3.
Plech vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Na plech nanesieme zmes a dáme do vopred vyhriatej rúry. Dobrú chuť :)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.