Pridať recept

Guláš z morčacieho mäsa

ingrediencie

400 g
morčacie mäso
400 g
šampiňóny
100 g
šunka
1 ks
pór
1,5 poháre
smotana na varenie
1 PL
hladká múka
2 PL
horčica
1 pohár
vývar
olej
petržlenová vňať
šťava z citróna
korenie
soľ

postup

1.
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampióny očistíme, nasekáme na drobno, pokapeme citrónovou šťavou a odložíme na štvrť hodiny. Pór očistíme a nakrájame na pol kolečka, šunku nakrájame na kocky. Morčacie mäso pokapeme citrónovou šťavou, posypeme korením a rýchlo osmažíme na oleji.
 
2.
Pridáme pór, šunku a šampióny, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Múku poriadne rozmiešame v smotane spolu s horčicou a pridáme k mäsu, podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko na veľmi miernom plameni stále miešame kým omáčka nezahustne. Môžeme posypať petržlenom a podávame – napríklad s varenými zemiakmi alebo s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať