Fánky
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
práškový cukor
50
g
maslo
500
g
hladká múka
1
PL
biele víno
štipiek
soľ
1
ks
žĺtok
2
ks
vajce
sladká smotana
postup
1.
Hladkú múku nasypeme na pracovnú dosku a do nej rozmrvíme maslo. Pridáme soľ, cukor, vajcia, biele víno a žĺtok a toľko smotany, prípadne mlieka, aby sa nám dalo zhotoviť tuhé cesto. Hotové je vtedy, ak sa na ňom vytvárajú bublinky.
2.
Cesto vyvaľkáme na tenký plát a pokrájame na väčšie obdĺžniky pomocou zúbkovaného kolieska. V strede môžeme urobiť malý otvor. Takto pripravené fánky vložíme do horúcej masti, aby sa vypražili. Keď sú dopečené môžeme ich posypať cukrom, škoricou alebo vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.