Vyprážaná makrela
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
makrely
2
ks
citrón
korenie biele mleté
soľ
60
g
hladká múka
3
ks
vajce
150
g
strúhanka
olej
50
g
maslo
petržlen
postup
Očistené makrely opláchneme, osušíme, pokvapkáme šťavou z jedného citrónu a dáme na štvrť hodiny odležať. Potom ich znovu utrieme utierkou, okoreníme, obalíme v múke, rozšlahaných vajec a v strúhanke a v rozpálenom oleji ich usmažíme do zlata. Pokvapkané makrely rozložíme na misu, potrieme rozpusteným maslom, posypeme zeleným petržlenom a pridáme nakrájaný citrón.
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.