Kokosové ježe
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vajce
250
g
práškový cukor
300
g
polohrubá múka
50
g
mleté orechy
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
100
g
kryštálový cukor
2
dl
voda
Sirup na namáčanie
280
g
kryštálový cukor
7
PL
mlieko
25
g
kakao
180
g
stužený tuk
Na obaľovanie
kokosová múčka
postup
1.
Kryštálový cukor(100 g) rozpustíme v hrnci a zalejeme 2 dl vody. Vznikne nám karamel, ktorý necháme vychladnúť.
2.
Žĺtka, práškový cukor vyšľaháme do peny a postupne prilievame karamel. Do vzniknutej hmoty primiešame múku s práškom do pečiva a orechy. Na záver vmiešame opatrne sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a papierom vyložený plech. Pečieme pri 170°C.
3.
Vychladnuté cesto krájame na tyčinky, ktoré namáčame do sirupu a obaľujeme v kokosovej múčke, alebo v mletých orechoch.
Sirup: Všetky suroviny v hrnci rozpustíme a necháme trochu vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.