Pridať recept

Strapačky s kyslou kapustou

ingrediencie

160 g
hladká múka
200 g
hrubá múka
1 ks
vajce
soľ
100 g
údená slanina

Dusená kapusta

300 g
kyslá kapusta
60 g
masť
1 ks
cibuľa
mleté čierne korenie

postup

Väčšie očistené surové zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme polotuhé cesto. Postupne ho pretláčame cez sitko s väčšími otvormi alebo halušky hádžeme lyžicou z lopárika do vriacej osoleneje vody. Zamiešame a asi po 8 min., keď vyjdú navrch, ich cedidlom vyberieme a ochutili mletým čiernym korením a zmiešame s dusenou kapustou. Teplé halušky preložíme na taniere a polejeme opraženou slaninou pokrájanou na kocky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.