Ovocný koláč s rumom
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
mandle
100
g
kôra z citróna
hrozienka
2
ks
rum
200
g
maslo
150
g
kryštálový cukor
1
PL
škorica
1/2
ks
vanilkový struk
3
ks
vajce
250
g
hladká múka
postup
Mandle zomelieme na jemno, zmiešame s nakrájanými citrónovými a pomarančovými kôrkami a hrozienkami. Zalejeme rumom. Maslo s cukrom, vanilkou a škoricou vymiešame na hladký krém. Potom po jednom vmiešame vajcia a múku. Vmiešame mandľovú hmotu a cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Hneď po upečení vyberieme z formy. Po vychladnutí pokvapkáme rumom a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.