Pridať recept

Fotorecept: Žemľová knedľa

6
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
20 g
kvasnice
200 ml
mlieko
50 ml
olej
1 KL
cukor
1 KL
soľ
2 ks
rožok

postup

1.
Urobíme kvások z mlieka, kvasníc a cukru, vypracujeme polotuhé cesto a necháme ho kysnúť cca 45 minút. Cesto dáme na dosku, rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme a uložíme naň pokrájané rožky
Fotorecept: Žemľová knedľa
Fotorecept: Žemľová knedľa
Zdroj: damisa
 
2.
Cesto zrolujeme a vytvarujeme knedľu a necháme ešte cca 10 minúť kysnúť
Fotorecept: Žemľová knedľa
Fotorecept: Žemľová knedľa
Zdroj: damisa
3.
Parák si vymastíme a robíme nad parou 30 minút
Fotorecept: Žemľová knedľa
Fotorecept: Žemľová knedľa
Zdroj: damisa
4.
Hotovú knedľu popicháme a pomastíme
Fotorecept: Žemľová knedľa
Fotorecept: Žemľová knedľa
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
seat31
15.6.2014 08:47 | |
+0 -0
Výborná knedlla a s rožkami velmi chutná dakujem (y)