Pridať recept

Novoročná torta

ingrediencie

6 ks
vajce
300 g
kryštálový cukor
6 PL
voda
150 g
polohrubá múka
100 g
lieskové oriešky
50 g
hrubá múka
20 g
margarín
20 g
strúhanka

Plnka

10,5 dl
mlieko
1 PL
želatína
1/2 liter
smotana na šľahanie
50 g
mandle
1 PL
práškový cukor
jahodový kompót

postup

Žĺtky šľaháme s polovicou cukru s postupným pridávaním horúcej vody. Potom opatrne primiešame sneh vyšľahaný s druhou polovicou cukru a nakoniec zľahka primiešame mleté lieskovcové oriešky premiešané s hrubou múkou. Pripravené cesto nalejeme na vymastenú a strúhankovo vysypanú formu a v mierne teplej rúre upečieme. Vychladnutú tortu dvakrát prerežeme a naplníme. Plnka: V mlieku roztopíme želatínu a necháme vychladnúť. Ešte tekutú zmes zľahka primiešame do vyšľahanej smotany s práškovým cukrom, do ktorej sme primiešali zomleté mandle. Plnkou potrieme aj povrch a boky torty. Ozdobíme lístočkami nakrájaných z mandlí, scedeným jahodovým alebo ananásovým kompótom, a necháme 4 hodiny v chlade stuhnúť.
Novoročná torta
Novoročná torta
Zdroj: dobruchut.sk
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...