Pridať recept

Orechový medovník

20
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
2 ks
vajce
2 PL
med
200 g
Hera
2 KL
sóda bikarbóna

Orechová zmes

125 g
maslo
2 PL
med
150 g
práškový cukor
200 g
nasekané vlašské orechy

Krém

800 ml
mlieko
6 PL
polohrubá múka
150 g
kryštálový cukor
125 g
maslo

postup

1.
Z preosiatej múky, vajec, medu, Hery a zo sódy bikarbóny vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
 
2.
Maslo rozpustíme v menšom hrnci, pridáme k nemu nasekané orechy, med a cukor. Za stáleho miešania povaríme, aby sa všetky suroviny spojili. Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Na jednu polovicu cesta natrieme orechovú zmes.
3.
Čisté cesto pečieme v rúre vyhriatej na 180 C približne 8 minút. Druhé s orechovou zmesou 10 až 12 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
4.
Mlieko prevaríme, pridáme múku s cukrom a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista a po lyžiciach doň zapracujeme vychladnutú kašu.
5.
Plát bez orechovej zmesi natrieme maslovým krémom a navrch položíme druhý plát cesta. Pred podávaném necháme vychladiť a nakrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.12.2015 19:58 | |
+10 -19
Koláčik som skúšala.. napriek tomu, že som dodržala všetky gramáže aj postup, cesto je málo sladké a krém nechutný :/ cítiť samé maslo :( sklamanie......
BlazenaSadovska
4.1.2018 20:13 | |
+9 -3
Ja mám recept, kde ide do cesta 200 g práškového cukru, preto nebolo cesto sladké. Vo všetkých receptoch na tento medovník, hoci má iný názov, sa pridáva aj cukor do cesta:))
divoska4444
5.10.2015 13:10 | |
+24 -7
Je úžasný , robila som ho , olížete si všetky prsty (y)
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...