Pridať recept

Ucha - rybacia polievka

ingrediencie

200 g
koreňová zelenina
2 ks
cibuľa
2 PL
maslo
600 g
ryba
1,5 litre
voda
1/2 ks
pór
4 ks
šampiňóny
1 ks
citrón
1 ks
bobkový list
kôpor
šťaveľ
celé čierne korenie
soľ

postup

1.
Vykostíme sčasti ryby (pstruh, šťuka, zubáč, ostriež) a na väčšie kúsky ich pokrájame. Nakrájame cibuľu a speníme ju na masle spolu s pórom a koreňovou zeleninou.
 
2.
Prilejeme vodu, osolíme, pridáme rybacie mäso, pokrájané šampiňóny a osolíme. Keď polievka zovrie, znížime teplotu a pomaly ju ešte povaríme približne 25 minút.
3.
Citrónovou šťavou polievku okyslíme a dochutíme ju nakrájanou petržlenovou vňaťou, šťaveľom a kôprom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Krehké placky s kôprom (Qutab)
Zbierka najlepších receptov s kôprom, ktoré si budete chcieť pripraviť vždy, keď je kôpor
Najlepšie recepty na každú príležitosť (nielen) pre milovníkov kôpru plus rada šéfkuchára, ktorú vyvážite zlatom!
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Omáčky
Dokonalé prílohy k mäsku: Kôprová a chrenová omáčka
Jednoduché a predsa rafinované krémové omáčky, ktoré nechávajú vyznieť chuť aromatických pochutín. Kôpru a chrenu.
kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...