Pridať recept

Homárový krém

ingrediencie

1 liter
rybací vývar
2 PL
hladká múka
2 ks
cibuľa
2 PL
maslo
1 PL
olivový olej
250 g
mäso z homára
100 ml
smotana
100 ml
biele víno
soľ
muškátový kvet
šafrán
citrónová šťava

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle a oleji a poprašíme ju múkou a počas miešania si takto pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vývarom. Osolíme, prešľaháme a necháme zovrieť. Potom ju budeme variť pomaly približne 20 minút.
 
2.
Okoreníme, prilejeme víno, smotanu a pridáme nakrájané mäso z homára. Budeme variť ešte približne 10 minút. Na koniec ochutíme šťavou z citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať