Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldové slimáky s praženou kukuricou

hanus_prg
hanus_prg
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová múka jemne mletá
250 ml
voda
50 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
kmín
7 g
sušené droždie

Náplň

200 g
kukurica pražená s chilli
200 g
šunka
200 g
maslo

postup

1.
Pripravíme si všetky suroviny - na miesto špaldovej múky je možné použiť klasickú bielu múku.
2.
Praženú kukuricu s chilli (kúpite v Bille) si sekáčikom rozdrvíme na jemno.
3.
Do pekárne chleba dáme vodu, olej, soľ, kmín, múku a droždie. Zapneme program "Cesto".
4.
Po cca 1,5 hod. cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát.
5.
Maslo si roztopíme a polovicu natrieme na cesto. Druhú polovicu vmiešame do pomletej kukurice.
6.
Na cesto navrstvíme zmes z pomletej kukurice a masla, na vrch poukladáme šunku. Môžeme posypať grilovacím korením.
7.
Cesto zvinieme, pokrájame na cca 2-3 cm hrubé kúsky, uložíme na plech a necháme podkysnúť 15 min. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...