Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové slimáky s praženou kukuricou

hanus_prg
hanus_prg
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová múka jemne mletá
250 ml
voda
50 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
kmín
7 g
sušené droždie

Náplň

200 g
kukurica pražená s chilli
200 g
šunka
200 g
maslo

postup

1.
Pripravíme si všetky suroviny - na miesto špaldovej múky je možné použiť klasickú bielu múku.
2.
Praženú kukuricu s chilli (kúpite v Bille) si sekáčikom rozdrvíme na jemno.
3.
Do pekárne chleba dáme vodu, olej, soľ, kmín, múku a droždie. Zapneme program "Cesto".
4.
Po cca 1,5 hod. cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát.
5.
Maslo si roztopíme a polovicu natrieme na cesto. Druhú polovicu vmiešame do pomletej kukurice.
6.
Na cesto navrstvíme zmes z pomletej kukurice a masla, na vrch poukladáme šunku. Môžeme posypať grilovacím korením.
7.
Cesto zvinieme, pokrájame na cca 2-3 cm hrubé kúsky, uložíme na plech a necháme podkysnúť 15 min. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...