FOTORECEPT: Špaldové slimáky s praženou kukuricou
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
špaldová múka jemne mletá
250
ml
voda
50
ml
olej
1
KL
soľ
1
KL
kmín
7
g
sušené droždie
Náplň
200
g
kukurica pražená s chilli
200
g
šunka
200
g
maslo
postup
1.
Pripravíme si všetky suroviny - na miesto špaldovej múky je možné použiť klasickú bielu múku.
2.
Praženú kukuricu s chilli (kúpite v Bille) si sekáčikom rozdrvíme na jemno.
3.
Do pekárne chleba dáme vodu, olej, soľ, kmín, múku a droždie. Zapneme program "Cesto".
4.
Po cca 1,5 hod. cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát.
5.
Maslo si roztopíme a polovicu natrieme na cesto. Druhú polovicu vmiešame do pomletej kukurice.
6.
Na cesto navrstvíme zmes z pomletej kukurice a masla, na vrch poukladáme šunku. Môžeme posypať grilovacím korením.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.