Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldové slimáky s praženou kukuricou

hanus_prg
hanus_prg
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová múka jemne mletá
250 ml
voda
50 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
kmín
7 g
sušené droždie

Náplň

200 g
kukurica pražená s chilli
200 g
šunka
200 g
maslo

postup

1.
Pripravíme si všetky suroviny - na miesto špaldovej múky je možné použiť klasickú bielu múku.
2.
Praženú kukuricu s chilli (kúpite v Bille) si sekáčikom rozdrvíme na jemno.
3.
Do pekárne chleba dáme vodu, olej, soľ, kmín, múku a droždie. Zapneme program "Cesto".
4.
Po cca 1,5 hod. cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát.
5.
Maslo si roztopíme a polovicu natrieme na cesto. Druhú polovicu vmiešame do pomletej kukurice.
6.
Na cesto navrstvíme zmes z pomletej kukurice a masla, na vrch poukladáme šunku. Môžeme posypať grilovacím korením.
7.
Cesto zvinieme, pokrájame na cca 2-3 cm hrubé kúsky, uložíme na plech a necháme podkysnúť 15 min. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...