Pridať recept

FOTORECEPT: Zákusok z marhuľových rolád

Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

Cesto - 4 piškóty

12 ks
vajce
12 PL
cukor
8 PL
hladká múka
8 PL
olej
potravinárske farbivo
4 PL
rum
5 PL
marhuľový džem

Plnka

3 KL
solamyl
1 ks
Hera
1/2 liter
instantná káva
3 balíčky
vanilkový cukor

postup

1.
Upečieme si 4 piškóty. Každá piškóta bude pozostávať z 3ks vajíčka, 3 PL cukru, 2 PL múky a 2 PL oleja. Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom a olejom, pridáme múku. Dáme piecť na 15 minút do vyhriatej rúry na 190 stupňov.
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Do dvoch piškót dáme tesne pred vymiešaním 3 kvapky potravinárskej farby, aby mali piškóty inú farbu.
3.
Po upečení dve farebné rolády potrieme džemom a stočíme do rolády.
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Zdroj: hanus_prg
4.
Plnka : Uvaríme silnú kávu, ktorú precedíme. Dáme do hrnca, pridáme 3 vanilkové cukre, 3 PL solamylu a uvaríme hustú kašu. Vychladnutú zmes vymiešame s Herou.
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Zdroj: hanus_prg
5.
Na spodnú piškótu dáme polovicu krému, rolády porežeme na rovnaké kolieska a vodorovne ukladáme na krém (striedavo obidve, pritláčame k sebe, až zakryjeme celú piškótu). Každú roládku môžeme poliať 1 KL rumu.
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Zdroj: hanus_prg
6.
Rozotrieme druhú polovicu krému a prikryjeme druhou piškótou.
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Zdroj: hanus_prg
7.
Zatlačíme a polejeme polevou z prášku, alebo len posypeme práškovým cukrom. Ak sa Vám zvýši krém, môžete potrieť aj boky koláča.
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Biela káva
Bez tejto legendárnej kávy si detstvo nevieme predstaviť! Aj vy ste ju tak zbožňovali?
Medzi najkrajšie detské spomienky patria momenty, keď sme sa aspoň na chvíľku priblížili svetu dospelákov...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Ak pijete kávu hneď po rannom vstávaní, pijete ju v nesprávny čas. Toto odporúčajú odborníci.