Pridať recept

Vianočné kolieska s gaštanovým krémom

Vianočné kolieska s gaštanovým krémom
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

250 g
hladká múka
70 g
práškový cukor
2 cl
vajce
1 ks
žĺtok
2 PL
rum
150 g
gaštanové pyré
180 g
rastlinný tuk
1 ks
vaječný bielok

Plnka

kryštálový cukor
orechy
250 ml
smotana na šľahanie
30 g
práškový cukor
250 g
gaštanové pyré

postup

Preosiatu múku zmiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok, rum, gaštanové pyré a pokrájaný studený tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 6 – 7 cm.Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi na 12 min.Medzitým si pripravíme krém: V miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky a s cukrom, potom opatrne primiešame gaštanové pyré. Upečené koliečka necháme vychladnúť, potom naplníme gaštanovým krémom a spojíme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať