Medovníčky
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
kryštálový cukor
3
ks
vajce
100
g
med
500
g
hladká múka
40
g
maslo
50
g
lieskové oriešky
kypriaci prášok do pečiva
škorica
klinčeky
kôra z citróna
aníz
1
ks
vajce
30
g
mandle
poleva
postup
Na dosku dáme múku, cukor, pomleté orechy, kypriaci prášok, potlčené preosiate klinčeky, mletú škoricu, potlčený aníz, postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru, pokrájame maslo, pridáme rozohriaty med, celé vajíčka a vymiesime cesto. Necháme ho odležať, rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, malou okrúhlou formičkou vykrajujeme medovníčky, poukladáme ich na pomastený plech a potrieme rozmiešaným vajíčkom. Necháme stáť do druhého dňa. Potom pečieme v dobre vyhriatej rúre. Zdobiť môžeme polovicou olúpanej mandle alebo „linkami“ nanesenými na vychladnuté medovníky polevou z bielka, práškového cukru a maizeny.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.