Pridať recept

Bryndzová polievka - Demikát

ingrediencie

150 g
bryndza
100 ml
smotana
1 PL
masť
4 plátky
chlieb
2 ks
cibuľa
1,5 litre
voda
rasca
soľ
sladká mletá paprika
kôpor

postup

1.
Cibuľu pokrájanú na kolieska dáme variť do vody, trošku osolíme, pretože bryndza je sama o seba dosť slaná. Ochutíme rascou a varíme približne 10 minút.
 
2.
Bryndzu rozmiešame so smotanou a dáme do polievkovej misy, prilejeme vývar s cibuľou a premiešame. Polievku prikryjeme a necháme odstáť na 5 minút. Polievku posypeme mletou paprikou, ozdobíme ju kôprom alebo pažítkou a podávame s chlebom nakrájaným na kocky, ktorý sme opiekli na masti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
MariaBobokova
28.5.2019 10:39 | |
+0 -0
a mast kedy pridat?
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...