Cantuccini s brusnicami
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
lúpané mandle
1
ks
vajce
80
g
cukor
štipiek
soľ
150
g
múka
1/2
KL
kypriaci prášok
1
KL
škorica
50
g
sušené brusnice
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Mandle rozložíme na plech a v rúre pražíme 10 minút. Zosypeme ich z plechu a necháme vychladnúť. Plech vystelieme papierom na pečenie. Vajce s cukrom a soľou vyšľaháme dopesnita.
2.
Múku s kypriacim práškom a škoricou preosejeme na vaječný krém a metličkou opatrne vmiešame, aby pena neklesla. Nakoniec pridáme opražené mandle a sušené brusnice (alebo iné sušené ovocie).
3.
Dlhý pás lepkavého cesta dáme na plech a vlhkými rukami ho sformujeme na valček asi 25x6 cm. Pečieme v predhriatej rúre 20-25 minút do zlatohneda. Vyberieme ho z rúry a necháme chladnúť na plechu 5 minút.
4.
Ostrým nožom na chlieb valček uhlopriečne pokrájame na 20 plátkov. Rozložíme ich na plech a pečieme ďalších 10-15 minút, kým rezné plochy nie sú zlatohnedé. Dáme ich vychladnúť na drôtenú mriežku. V uzavretej nádobe cantuccini vydržia asi 2 týždne.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.