Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Broskyňovo - jablková presnidavka

Popoluska741
Popoluska741
20
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
broskyňový kompót
2,5 kg
jablko
2 ks
vanilkový cukor
125 g
kryštálový cukor
2 KL
kyselina citrónová
1 liter
voda

postup

2.
Jablká očistíme a podlejeme vodou aby neprihoreli. Podľa potreby pridáme aj viac vody.
4.
Do hrnca dáme variť jablká spolu s broskyňami a pridáme vanilkový a kryštálový cukor, kyselinu citrónovú. Podľa chuti môžeme pridať aj šťavu z broskyňového kompótu.
5.
Všetko spolu necháme prevariť. Keď budú jablká mäkké - takmer rozvarené, tak rozmixujeme ponorným mixérom.
6.
Ovocnú hmotu necháme na zapnutom sporáku a začneme plniť do téglikov.
7.
Zatlačíme viečka na téglikoch a otočíme naopak a na noc zabalíme do deky. Po vychladnutí sa môže jesť spolu z piškótami alebo len tak.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
makome
24.7.2014 14:10 | |
+5 -3
Ze presnidavka, moje nervy, ved sme na svk jak toto moze niekto aj z ust vypustit, ved sa to vol výživa ci nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...