Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Broskyňovo - jablková presnidavka

Popoluska741
Popoluska741
20
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
broskyňový kompót
2,5 kg
jablko
2 ks
vanilkový cukor
125 g
kryštálový cukor
2 KL
kyselina citrónová
1 liter
voda

postup

2.
Jablká očistíme a podlejeme vodou aby neprihoreli. Podľa potreby pridáme aj viac vody.
4.
Do hrnca dáme variť jablká spolu s broskyňami a pridáme vanilkový a kryštálový cukor, kyselinu citrónovú. Podľa chuti môžeme pridať aj šťavu z broskyňového kompótu.
5.
Všetko spolu necháme prevariť. Keď budú jablká mäkké - takmer rozvarené, tak rozmixujeme ponorným mixérom.
6.
Ovocnú hmotu necháme na zapnutom sporáku a začneme plniť do téglikov.
7.
Zatlačíme viečka na téglikoch a otočíme naopak a na noc zabalíme do deky. Po vychladnutí sa môže jesť spolu z piškótami alebo len tak.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
makome
24.7.2014 14:10 | |
+5 -3
Ze presnidavka, moje nervy, ved sme na svk jak toto moze niekto aj z ust vypustit, ved sa to vol výživa ci nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...