Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Slaninové bulky zo špaldovej múky

hanus_prg
hanus_prg
18
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
2 PL
ovsené vločky
320 ml
voda
10 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak
1 KL
kmín
1,5 KL
sušené droždie
1 hrsť
slnečnicové semienko

Náplň

200 g
slanina
1 ks
cibuľa

postup

1.
Do pekárne chleba dáme vodu, soľ, kmín, cesnak, múku, vločky a sušené droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Medzitým si na panvici osmažíme cibuľu nakrájanú na pásiky.
4.
Slaninu a cibuľu smažíme cca 15 minút do hneda. Hotovú zmes pridáme k ostatným surovinám do pekárničky (po 10 min. miesenia).
5.
Vykysnuté cesto vyberieme z pekárničky, ručne vyvaľkáme dlhé plát a postupne z neho odtrhujeme malé kúsky, ktoré v rukách tvarujeme do žemličiek (keď sa cesto lepí, namočíme si ruky do oleja alebo vody).
6.
Pečivo uložíme na papier a necháme podkysnúť 10 min. Potom potrieme vajíčkom a pečieme 18 min. pri teplote 180 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...