Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slaninové bulky zo špaldovej múky

hanus_prg
hanus_prg
18
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
2 PL
ovsené vločky
320 ml
voda
10 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak
1 KL
kmín
1,5 KL
sušené droždie
1 hrsť
slnečnicové semienko

Náplň

200 g
slanina
1 ks
cibuľa

postup

1.
Do pekárne chleba dáme vodu, soľ, kmín, cesnak, múku, vločky a sušené droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Medzitým si na panvici osmažíme cibuľu nakrájanú na pásiky.
4.
Slaninu a cibuľu smažíme cca 15 minút do hneda. Hotovú zmes pridáme k ostatným surovinám do pekárničky (po 10 min. miesenia).
5.
Vykysnuté cesto vyberieme z pekárničky, ručne vyvaľkáme dlhé plát a postupne z neho odtrhujeme malé kúsky, ktoré v rukách tvarujeme do žemličiek (keď sa cesto lepí, namočíme si ruky do oleja alebo vody).
6.
Pečivo uložíme na papier a necháme podkysnúť 10 min. Potom potrieme vajíčkom a pečieme 18 min. pri teplote 180 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...