Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slaninové bulky zo špaldovej múky

hanus_prg
hanus_prg
18
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
2 PL
ovsené vločky
320 ml
voda
10 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak
1 KL
kmín
1,5 KL
sušené droždie
1 hrsť
slnečnicové semienko

Náplň

200 g
slanina
1 ks
cibuľa

postup

1.
Do pekárne chleba dáme vodu, soľ, kmín, cesnak, múku, vločky a sušené droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Medzitým si na panvici osmažíme cibuľu nakrájanú na pásiky.
4.
Slaninu a cibuľu smažíme cca 15 minút do hneda. Hotovú zmes pridáme k ostatným surovinám do pekárničky (po 10 min. miesenia).
5.
Vykysnuté cesto vyberieme z pekárničky, ručne vyvaľkáme dlhé plát a postupne z neho odtrhujeme malé kúsky, ktoré v rukách tvarujeme do žemličiek (keď sa cesto lepí, namočíme si ruky do oleja alebo vody).
6.
Pečivo uložíme na papier a necháme podkysnúť 10 min. Potom potrieme vajíčkom a pečieme 18 min. pri teplote 180 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...