Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Diétny chlieb

gurmanka
gurmanka
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hnedá ryžová múka
200 g
zemiaková múčka
100 g
sójová múka
1 KL
soľ
1 balíček
sušené droždie
1/2 KL
med
1 KL
olivový olej
1 KL
kypriaci prášok
2 KL
vinný kameň v prášku
trochu
tuk na vymastenie

postup

1.
V mise zmiešame ryžovú, zemiakovú a sójovú múku – asi štvrtinu odoberieme a odložíme nabok. Do zvyšku múčnej zmesi vmiešame soľ a droždie. V múke urobíme jamku.
2.
Do jamky vlejeme olivový olej, med a 400 ml vlažnej vody. Všetko miesiacimi nadstavcami spracujeme na hladké husté cesto.
3.
Misu vzduchotesne prikryjeme potravinárskou fóliou a cesto necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Rúru predhrejeme na 200°C. Formu potrieme tukom.
4.
Kypriaci prášok a vínny kameň pridáme k odloženej múke, ktorú potom primiešame do kysnúceho cesta, až vznikne spenená hmota. Cesto dáme do formy.
5.
Chlieb pečieme v horúcej rúre 25-30 minút do zlatohneda. Vyberieme ho z rúry a dáme vychladnúť na drôtenú mriežku. Chlieb je výborný aj ako toast a vydrží čerstvý 2 dni.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...