Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Diétny chlieb

gurmanka
gurmanka
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hnedá ryžová múka
200 g
zemiaková múčka
100 g
sójová múka
1 KL
soľ
1 balíček
sušené droždie
1/2 KL
med
1 KL
olivový olej
1 KL
kypriaci prášok
2 KL
vinný kameň v prášku
trochu
tuk na vymastenie

postup

1.
V mise zmiešame ryžovú, zemiakovú a sójovú múku – asi štvrtinu odoberieme a odložíme nabok. Do zvyšku múčnej zmesi vmiešame soľ a droždie. V múke urobíme jamku.
2.
Do jamky vlejeme olivový olej, med a 400 ml vlažnej vody. Všetko miesiacimi nadstavcami spracujeme na hladké husté cesto.
3.
Misu vzduchotesne prikryjeme potravinárskou fóliou a cesto necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Rúru predhrejeme na 200°C. Formu potrieme tukom.
4.
Kypriaci prášok a vínny kameň pridáme k odloženej múke, ktorú potom primiešame do kysnúceho cesta, až vznikne spenená hmota. Cesto dáme do formy.
5.
Chlieb pečieme v horúcej rúre 25-30 minút do zlatohneda. Vyberieme ho z rúry a dáme vychladnúť na drôtenú mriežku. Chlieb je výborný aj ako toast a vydrží čerstvý 2 dni.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...