Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Diétny chlieb

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hnedá ryžová múka
200 g
zemiaková múčka
100 g
sójová múka
1 KL
soľ
1 balíček
sušené droždie
1/2 KL
med
1 KL
olivový olej
1 KL
kypriaci prášok
2 KL
vinný kameň v prášku
trochu
tuk na vymastenie

postup

1.
V mise zmiešame ryžovú, zemiakovú a sójovú múku – asi štvrtinu odoberieme a odložíme nabok. Do zvyšku múčnej zmesi vmiešame soľ a droždie. V múke urobíme jamku.
2.
Do jamky vlejeme olivový olej, med a 400 ml vlažnej vody. Všetko miesiacimi nadstavcami spracujeme na hladké husté cesto.
3.
Misu vzduchotesne prikryjeme potravinárskou fóliou a cesto necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Rúru predhrejeme na 200°C. Formu potrieme tukom.
4.
Kypriaci prášok a vínny kameň pridáme k odloženej múke, ktorú potom primiešame do kysnúceho cesta, až vznikne spenená hmota. Cesto dáme do formy.
5.
Chlieb pečieme v horúcej rúre 25-30 minút do zlatohneda. Vyberieme ho z rúry a dáme vychladnúť na drôtenú mriežku. Chlieb je výborný aj ako toast a vydrží čerstvý 2 dni.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladký sendvič z lásky
Najkrajšie valentínske recepty. Potešte svoju lásku
Najkrajšie valentínske recepty. Potešte svoju lásku
Upečte z lásky niečo dobrého. Veď láska ide cez žalúdok.
Fotorecept: Mexický guláš
Top recepty za mesiac január
Top recepty za mesiac január
Každý mesiac pribúdajú do našej databázy receptov, krásne a hlavné chutné recepty. Vybrali sme podľa nás najkrajšie...
lahodne s ellou PR
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad...