Pridať recept

Ryžové balíčky so zeleninou

ingrediencie

5 plátkov
filo cesto
30 g
maslo

Plnka

60 g
ryža basmati
40 g
divá ryža
300 ml
kurací vývar
1 ks
šalotka
100 g
huby Shiitake
3 ks
cukina
150 g
údená šunka
1 PL
olivový olej
1 stonka
estragón
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Na plnku v kuracom vývare necháme zovrieť oba druhy ryže, prikryjeme a pri nízkej teplote dusíme asi 20 minút.
 
2.
Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Huby šitake očistíme kuchynským papierom. tvrdé hlúbiky alebo ich konce odstránime a huby pokrájame na tenké plátky. Cukiny umyjeme, pozdĺžne rozštvrtíme a pokrájame na plátky.
3.
Šunku pokrájame na drobné kocky. Na teflónovej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, huby aj cukinu, prikryjeme a za občasného miešania dusíme 6-8 minút. Panvicu odstavíme a zmes necháme vychladnúť.
4.
Rúru predhrejeme na 190°C a plech vyložíme papierom na pečenie. Na dosku položíme na seba 4 vrstvy cesta filo. Piatu necháme prikrytú, aby nevyschla. Vrstvy cesta pozdĺžne rozpolíme a každú polovicu pokrájame na 3 štvorce, takže vznikne 24 štvorcov.
5.
Rozohrejeme maslo, 4 štvorce cesta položíme na plech asi 4 cm od seba a tenko potrieme maslom. Na každý štvorec priložíme ďalší tak, aby ho úplne neprekrýval, a opäť potrieme maslom. Tak postupujeme ďalej, kým na sebe neleží dosť nepravidelne 6 štvorcov.
6.
Do vychladnutej hubovej zmesi vmiešame šunku a uvarenú ryžu. Estragón umyjeme, lístky pokrájame nadrobno a takisto pridáme do hubovej zmesi. Všetko dôkladne posolíme a pokoreníme. Doprostred každej kôpky štvorcov dáme trochu hubovej plnky. Rožky cesta stlačíme nad plnkou k sebe tak, aby hore zostal maličký otvor.
7.
Piaty plát cesta filo potrieme maslom, pozdĺžne rozpolíme a pokrájame na tenké pásiky. Na každý otvor v balíčku ich niekoľko ozdobne položíme. Balíčky pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Cuketa
Cuketa: Ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Vodnatá zelenina plná vitamínov a minerálov s univerzálnym využitím v slanej i sladkej kuchyni.
9 najlepších receptov na sladké koláče z cukety
Okrem slaných receptov je cuketa výborná aj do koláčov. Presne tak, do sladkých koláčov. Prepožičia cestu...