Fotorecept: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
stredná
náročnosť
ingrediencie
Guľky
250
g
ryža
2
ks
vajce
1
ks
cibuľa
1/2
kg
bravčové mleté mäso
1
dl
olej
2
strúčiky
cesnaku
1/2
PL
mletá červená paprika
1/2
PL
sušený majorán
1
KL
mleté čierne korenie
Omáčka
2
PL
múka
1
konzerva
paradajkové pyré
vegeta
soľ
postup
1.
Do misy dáme mleté mäso, vajíčka, surovú ryžu, do ružova opraženú cibuľu (do ktorej dáme 1 PL červenej papriky), soľ, korenie, prelisovaný cesnak a všetko dobre premiešame.
2.
Do hrnca dáme oleja a pridáme hladkú múku. Spravíme zápražku a vylejeme pasírované paradajky. Dolejeme vodu (cca 1L). Kto chce, môže ochutiť cukrom a soľou - podľa Vašej chuti.
3.
Oheň zmiernime a do omáčky hádžeme rukou vyformované mäsové guľky, ktoré varíme 45 minút.
4.
Nebojte sa surovej ryže, všetko sa spolu uvarí a je to chutnejšie ako keby ste použili už uvarenú ryžu. Čo sa týka mäsovej zmesy, je potrebnéju viac okoreniť, pretože soľ sa pri varení trochu stratí v ryži.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.