Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kakaový tofu koláč

hanus_prg
hanus_prg
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 šálky
špaldová múka jemne mletá
2 ks
vajce
3 PL
med
3/4 šálok
olej
1 šálka
mlieko
1 ks
citrónová kôra
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
kakao

Tofu cesto

400 g
biele neúdené tofu
2 PL
med
1 šálka
mlieko
2 PL
zemiakový škrob

postup

1.
V mise rozmixujeme vajcia s medom do penista. Pridáme olej a mlieko.
3.
Do zmesi vajec, oleja a mlieka pridáme múku s práškom do pečiva a kakao. Krátko vyšľaháme.
5.
Pripravíme si tofu cesto. V mise rozmixujeme tofu syr, med, mlieko a zemiakový škrob.
7.
Na vymastený a múkou vysypané plech (veľkost cca 23x35 cm) vylejeme 3/4 kakaového cesta, na to vylejeme tofu cesto.
9.
Vidličkou vytvoríme podľa chuti rôzne tvary a ornamenty. Pečieme 40 min. pri teplote 170 stupňov.
10.
Koláč necháme poriadne vychladnúť. Chutí výborne, tofu v koláči je na nerozoznanie od klasického tvarohu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ivana11.palkechova
22.11.2015 19:45 | |
+0 -0
mohla by som poprosiť kalorické hodnoty ? :)
hanus_prg
13.6.2013 19:43 | |
+1 -1
Ahoj, to ma veľmi mrzí, že sa ti koláč nepodaril. Dávala si špaldovú múku hladkú? Mám skúsenosť, že celozrná špaldová múka na toto nie je veľmi vhodná. Možno záleží i od kakaa, holandské je dosť tuhé ... Je pravda, že i moje cesto bolo trochu tuhšej konzistencie, ale určite nie ako kysnuté cesto.
katusa049
29.5.2013 15:01 | |
+0 -0
nie som veľmi spokojná s postupom receptu, lebo kakaové cesto podľa tvojho postupu sa mi veľmi nepodarilo. je veľmi husté ako pri kysnutom ceste. neviem kde sa stala chyba. naozaj treba 2 šálky? :(
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...