Pridať recept

Cigánska pečienka

12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
1/2 liter
mlieko
podľa chuti
horčica
podľa chuti
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cesnaku

postup

1.
Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme, pridáme čierne korenie, papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.
 
2.
Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji ku koncu môžme trošku podliať vodou a podusiť aby sme mali aj výbornú šťavu. V tejto šťave si môžme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.
3.
Podávame s chlebom, horčicou, uhorkou, feferónkami, ale to už zvládne určite každý podľa svojej chuti. My najviac ľúbime v žemličke s čerstvou zeleninkou (kapustička, cibuľa, rajčina, uhorka) a môže byť aj tatárka :-) Naozaj, fantázii sa medze nekladú...tak teda dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
x-ria1
24.5.2022 20:23 | |
+13 -3
Ja osobne odporúčam piecť na bravčovej masti.
Oľga51
26.5.2021 10:10 | |
+9 -4
Super mäsko!!! Robila som ho presne podľa Vášho receptu a spokojnosť na 100%!!! 😊
Oľga51
26.5.2021 09:29 | |
+28 -9
Myslím, že každý kuchár má svoj recept rád a preto nikomu neprislúcha ho takto kritizovať!!! Je na každom kuchárovy, že aký recept si vyberie a preto si myslím, že negatívne komentáre sem vôbec nepatria!!! Nikto nikoho nenúti, aby varil podľa jeho receptu!!!
Robert313
30.1.2023 14:34 | |
+7 -17
Cigánska je len mäso cesnak horčica mlieko naložené opečené na masti a vložené do žemle alebo chleba. Žiadna cibuľa ani zelenina. Kvalitné mäso má takú chuť že tam nič nechýba zbytočne to prekombinovavat kyslimi uhorkamy calamadou🤦 blbosť
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Cigánska pečienka
Toto je najväčšia pochúťka z vianočných trhov: Overený recept na LEGENDÁRNU cigánsku pečienku + rady odborníka
Obľúbená dobrota z vianočných trhov, ktorá vždy krásne rozvoniava po celom meste. Pripravte si túto skvelú...
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...