Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Odpaľované cesto

kuchtik1
kuchtik1
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

50 g
maslo
1 štipka
soľ
1/4 litrov
voda
200 g
múka
4 ks
vajce
trochu
prášok do pečiva
1/5 šálok
voda

postup

1.
V hrnci privedieme do varu 50 g masla, štipku soli a ¼ litra vody. Potom dostatočne veľký hrniec odstavíme z ohňa a naraz doň vsypeme 200 g múky. Budeme miešať dovtedy, až kým sa cesto nelepí na nádobu.
2.
Do misky prenesieme cesto, do ktorej pridáme štyri vajíčka. Premiešame mixérom. Potom čo zamiešame prvé vajcia, necháme cesto niekoľko minút vychladnúť. Ako budeme pridávať posledné vajce primiešame ho aj spolu s práškom do pečiva, ktorý máme na hrote noža. Cesto, ktoré nám vzniklo je hladké, lesklé a zlatožlté.
3.
Ak si chceme pripraviť veterníky naplníme odpaľovaným cestom platené vrecúško, z ktorého budeme postupne striekať na plech požadované tvary. Veterníky budeme piecť asi 20 minút. Rúru si, ale musíme dopredu predhriať na teplotu 220°C. Dbáme na to, že počas pečenia nesmieme rúru nikdy otvoriť.
4.
Na samotnom začiatku pečenia nalejeme na dno rúry pol šálky vody, čím vytvoríme potrebnú paru.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
renesens
6.9.2014 20:11 | |
+3 -10
Akurat som ich dopiekla a neviem sa ich dojest , iked chyba plnka a poleva! :) (y) 8:| 8:| 8:| 8:|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...