Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Odpaľované cesto

kuchtik1
kuchtik1
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

50 g
maslo
1 štipka
soľ
1/4 liter
voda
200 g
múka
4
vajce
trochu
prášok do pečiva
1/5 šálka
voda

postup

1.
V hrnci privedieme do varu 50 g masla, štipku soli a ¼ litra vody. Potom dostatočne veľký hrniec odstavíme z ohňa a naraz doň vsypeme 200 g múky. Budeme miešať dovtedy, až kým sa cesto nelepí na nádobu.
2.
Do misky prenesieme cesto, do ktorej pridáme štyri vajíčka. Premiešame mixérom. Potom čo zamiešame prvé vajcia, necháme cesto niekoľko minút vychladnúť. Ako budeme pridávať posledné vajce primiešame ho aj spolu s práškom do pečiva, ktorý máme na hrote noža. Cesto, ktoré nám vzniklo je hladké, lesklé a zlatožlté.
3.
Ak si chceme pripraviť veterníky naplníme odpaľovaným cestom platené vrecúško, z ktorého budeme postupne striekať na plech požadované tvary. Veterníky budeme piecť asi 20 minút. Rúru si, ale musíme dopredu predhriať na teplotu 220°C. Dbáme na to, že počas pečenia nesmieme rúru nikdy otvoriť.
4.
Na samotnom začiatku pečenia nalejeme na dno rúry pol šálky vody, čím vytvoríme potrebnú paru.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
renesens
6.9.2014 20:11 | |
+3 -10
Akurat som ich dopiekla a neviem sa ich dojest , iked chyba plnka a poleva! :) (y) 8:| 8:| 8:| 8:|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...