Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Odpaľované cesto

kuchtik1
kuchtik1
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

50 g
maslo
1 štipka
soľ
1/4 litrov
voda
200 g
múka
4 ks
vajce
trochu
prášok do pečiva
1/5 šálok
voda

postup

1.
V hrnci privedieme do varu 50 g masla, štipku soli a ¼ litra vody. Potom dostatočne veľký hrniec odstavíme z ohňa a naraz doň vsypeme 200 g múky. Budeme miešať dovtedy, až kým sa cesto nelepí na nádobu.
2.
Do misky prenesieme cesto, do ktorej pridáme štyri vajíčka. Premiešame mixérom. Potom čo zamiešame prvé vajcia, necháme cesto niekoľko minút vychladnúť. Ako budeme pridávať posledné vajce primiešame ho aj spolu s práškom do pečiva, ktorý máme na hrote noža. Cesto, ktoré nám vzniklo je hladké, lesklé a zlatožlté.
3.
Ak si chceme pripraviť veterníky naplníme odpaľovaným cestom platené vrecúško, z ktorého budeme postupne striekať na plech požadované tvary. Veterníky budeme piecť asi 20 minút. Rúru si, ale musíme dopredu predhriať na teplotu 220°C. Dbáme na to, že počas pečenia nesmieme rúru nikdy otvoriť.
4.
Na samotnom začiatku pečenia nalejeme na dno rúry pol šálky vody, čím vytvoríme potrebnú paru.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
renesens
6.9.2014 20:11 | |
+3 -10
Akurat som ich dopiekla a neviem sa ich dojest , iked chyba plnka a poleva! :) (y) 8:| 8:| 8:| 8:|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...