Pridať recept

Piškótové viedenské cesto (biskvit)

ingrediencie

trochu
maslo na vymastenie
trochu
strúhanka na vysypanie formy
6 ks
vajce
125 g
cukor
2 PL
teplá voda
1 PL
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
75 g
cukor
75 g
škrob
125 g
múka

postup

1.
Maslom potrieme dno otváracej formy, potom ju vysypeme strúhankou alebo piškótovou mrveničkou. Rúru si predhrejeme na 180°C.
 
2.
Oddelíme si žĺtky od bielkov zo 6 čerstvých vajec. So 125 g cukru, s 2 lyžicami teplej vody a lyžicou vanilkového cukru ušľaháme žĺtky na celkom svetlú penu.
3.
Polotuhý sneh si vyšľaháme z bielkov a štipky soli. Za stáleho šľahania budeme pridávať 75 g cukru. Šlaháme do vtedy, kým nie je sneh celkom tuhý. Následne môžeme tuhý sneh pridať do žĺtkovej zmesi spolu so 75 g škrobu a 125 g preosiatej múky. Všetko spolu celkom zľahka premiešame.
4.
Pripravenú formu naplníme piškótovým cestom, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút.
5.
Počas prvých 15 minút pečenia nesmieme nikdy otvárať rúru!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...