Piškótová roláda
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
cukor
1
štipka
soľ
8
ks
vaječný žĺtok
1
PL
vanilkový cukor
50
g
múka
50
g
škrob
4
ks
vaječný bielok
50
ks
kakao
trochu
likér Cointreau
postup
1.
Pripravíme si piškótové cesto zo 100 g cukru, štipky soli, 8 žĺtkov, lyžice vanilkového cukru, 50 g múky, 50 g škrobu, štyroch bielkov a 50 g kakaa. Spracované cesto rozotrieme na plech, ktorý sme pred tým vyložili papierom na pečenie. Budeme ho piecť v rúre, ktorú si predhrejeme na teplotu 225°C. Pečieme na hornej priečke rúry približne 8 až 10 minút.
2.
Na vlhkú utierku preklopíme upečený plát cesta, potom odstránime papier na pečenie, následne ho zakryjeme druhou utierkou a necháme ho celkom vychladnúť.
3.
Môžeme si pripraviť tvarohový alebo maslový krém. Pred natieraním pokvapkáme plát cesta likérom Cointreau a až potom ho potrieme krémom a zrolujeme. Roládu môžeme potrieť krémom aj na samotnom povrchu a pomocou plateného vrecka ju ozdobíme. Prizdobiť môžeme kúskami pomaranča alebo mandarínky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.