Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
10
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
žitná múka
250 ml
voda
2 KL
olivový olej
1/2 PL
soľ
1 KL
cukor
45 g
slnečnicové semienko
15 g
sezamové semienka
45 g
ovsené vločky
2 KL
maslo
2 KL
sušené droždie

postup

2.
Vajcia jemne vymiešame a prilejeme k vode. Potom pridáme maslo.
3.
Sušené droždie si zmiešame s múkou a vysypeme k ostatným ingredienciám.
4.
Ak máme pekárničku chleba, nastavíme program "cesto". Ak nemáme, cesto vymiesime do hladka a dáme vykysnúť.
6.
Cesto dáme do formy na biskupský chlebík a necháme ešte približne 20 minút nakysnúť. Potom vrch potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...