Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
10
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
žitná múka
250 ml
voda
2 KL
olivový olej
1/2 PL
soľ
1 KL
cukor
45 g
slnečnicové semienko
15 g
sezamové semienka
45 g
ovsené vločky
2 KL
maslo
2 KL
sušené droždie

postup

2.
Vajcia jemne vymiešame a prilejeme k vode. Potom pridáme maslo.
3.
Sušené droždie si zmiešame s múkou a vysypeme k ostatným ingredienciám.
4.
Ak máme pekárničku chleba, nastavíme program "cesto". Ak nemáme, cesto vymiesime do hladka a dáme vykysnúť.
6.
Cesto dáme do formy na biskupský chlebík a necháme ešte približne 20 minút nakysnúť. Potom vrch potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...