Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
10
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
žitná múka
250 ml
voda
2 KL
olivový olej
1/2 PL
soľ
1 KL
cukor
45 g
slnečnicové semienko
15 g
sezamové semienka
45 g
ovsené vločky
2 KL
maslo
2 KL
sušené droždie

postup

2.
Vajcia jemne vymiešame a prilejeme k vode. Potom pridáme maslo.
3.
Sušené droždie si zmiešame s múkou a vysypeme k ostatným ingredienciám.
4.
Ak máme pekárničku chleba, nastavíme program "cesto". Ak nemáme, cesto vymiesime do hladka a dáme vykysnúť.
6.
Cesto dáme do formy na biskupský chlebík a necháme ešte približne 20 minút nakysnúť. Potom vrch potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...