Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
10
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
žitná múka
250 ml
voda
2 KL
olivový olej
1/2 PL
soľ
1 KL
cukor
45 g
slnečnicové semienko
15 g
sezamové semienka
45 g
ovsené vločky
2 KL
maslo
2 KL
sušené droždie

postup

2.
Vajcia jemne vymiešame a prilejeme k vode. Potom pridáme maslo.
3.
Sušené droždie si zmiešame s múkou a vysypeme k ostatným ingredienciám.
4.
Ak máme pekárničku chleba, nastavíme program "cesto". Ak nemáme, cesto vymiesime do hladka a dáme vykysnúť.
6.
Cesto dáme do formy na biskupský chlebík a necháme ešte približne 20 minút nakysnúť. Potom vrch potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...