Pridať recept

FOTORECEPT: Žemľový chlebík zo žitnej múky

Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

300 g
žitná múka
250 ml
voda
2 KL
olivový olej
1/2 PL
soľ
1 KL
cukor
45 g
slnečnicové semienko
15 g
sezamové semienka
45 g
ovsené vločky
2 KL
maslo
2 KL
sušené droždie

postup

1.
Do misy alebo pekárne najprv vylejeme vodu.
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Vajcia jemne vymiešame a prilejeme k vode. Potom pridáme maslo.
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Sušené droždie si zmiešame s múkou a vysypeme k ostatným ingredienciám.
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Ak máme pekárničku chleba, nastavíme program "cesto". Ak nemáme, cesto vymiesime do hladka a dáme vykysnúť.
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Po vykysnutí vmiešame do cesta semienka a vločky.
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Cesto dáme do formy na biskupský chlebík a necháme ešte približne 20 minút nakysnúť. Potom vrch potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom.
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Pečieme v rúre pri 200 stupňoch približne 30 minút.
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Fotorecept: Žemľový chlebík zo žitnej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...