Pridať recept

FOTORECEPT: Štedrák zo špaldovej múky

Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Cesto

350 g
múka špaldová
1 PL
cukor
300 ml
mlieko
1 kocka
droždie

Posýpka

50 g
cukor
50 g
múka špaldová
50 g
Hera

Obloha

4 PL
slivkový lekvár
1 konzerva
marhuľa

postup

Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Droždie v prstoch rozmrvíme, pridáme 1 KL cukru a zalejeme to trochou mlieka. Necháme napučať.
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Potom ho vylejeme do misy, kde sme si dali múku, cukor a štipku soli.
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Mlieko si trochu zohrejeme a vlievame po malých dávkach do cesta. Miesime, kým bude cesto vláčne a hebké.
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Necháme vykysnúť.
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Medzitým si spravíme posýpku: Rovnaké množstvo cukru, masla a múky rozdrobíme v prstoch.
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Vykysnuté cesto prenesieme na olejom vymastený plech a malým valčekom alebo rukami ho ponaťahujeme až na kraje.
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Potom natrieme cesto hrubou vrstvou lekváru, poukladáme marhule a na koniec posypeme posýpkou.
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov približne 20-30 minút.
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Fotorecept: Štedrák zo špaldovej múky
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Kysnutý jablkový koláč s tvarohom a posýpkou
Koláč, ktorý robievam vždy v lete, ale táto verzia je 100x lepšia! Kysnutý jablkový koláč s tvarohom a posýpkou
Výborný jablkový koláč z kysnutého cesta, ktorý krásne dopĺňa tvaroh a chrumkavá posýpka.
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...