Pridať recept

Jablkový závin

ingrediencie

400 g
hladká múka
1 ks
vajce
2 PL
margarín
1 PL
ocot
1/8 liter
voda
soľ

Plnka

1 kg
jablko
100 g
strúhanka
150 g
práškový cukor
1 PL
škorica
150 g
maslo

postup

1.
Vo vlažnej vode rozmiešame vajce, ocot, roztopené maslo a soľ. Tekutú masu pomaly pridávame do pripravenej múky a nožom spracúvame cesto. Potom cesto rukami dobre vypracujeme, urobíme z neho 2 bochníky, ktoré prikryjeme teplou nádobou a necháme odpočinúť asi ½ hod. Na pomúčenom obruse bochník troška vyvaľkáme a potom ho vyťahujeme do šírky a do dĺžky.
 
2.
Okraje obstriháme, cesto pokvapkáme roztopeným maslom, posypeme opraženou strúhankou, postrúhanými jablkami, cukrom, škoricou ( môžeme pridať troška posekaných orechov alebo hrozienka) a znova pokvapkáme maslom. Pomocou obrusu cesto zavinieme a uložíme na vymastený plech. Celý závin potrieme roztopeným maslom a upečieme doružova. Upečený závin pokrájame a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať