Jablkový závin
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
1
ks
vajce
2
PL
margarín
1
PL
ocot
1/8
liter
voda
soľ
Plnka
1
kg
jablko
100
g
strúhanka
150
g
práškový cukor
1
PL
škorica
150
g
maslo
postup
1.
Vo vlažnej vode rozmiešame vajce, ocot, roztopené maslo a soľ. Tekutú masu pomaly pridávame do pripravenej múky a nožom spracúvame cesto. Potom cesto rukami dobre vypracujeme, urobíme z neho 2 bochníky, ktoré prikryjeme teplou nádobou a necháme odpočinúť asi ½ hod. Na pomúčenom obruse bochník troška vyvaľkáme a potom ho vyťahujeme do šírky a do dĺžky.
2.
Okraje obstriháme, cesto pokvapkáme roztopeným maslom, posypeme opraženou strúhankou, postrúhanými jablkami, cukrom, škoricou ( môžeme pridať troška posekaných orechov alebo hrozienka) a znova pokvapkáme maslom. Pomocou obrusu cesto zavinieme a uložíme na vymastený plech. Celý závin potrieme roztopeným maslom a upečieme doružova. Upečený závin pokrájame a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.