Gaštanový zákusok
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
200
g
práškový cukor
200
g
mleté gaštany
2
PL
strúhanka
1
ks
vajce
kôra z citróna
Plnka
1/4
liter
smotana na šľahanie
1/2
g
jedlé gaštany
2
PL
práškový cukor
rum
Poleva
100
g
čokoláda
100
g
maslo
postup
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme gaštanovú masu – ktorú buď uvaríme asi zo 700 g gaštanov alebo použijeme hotovú mrazenú gaštanovú masu. Ďalej pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru a zľahka zamiešame tuhý sneh s jemnou strúhankou. Bábovkovú formu dobre vymastíme, vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Upečený múčnik vyklopíme na okrúhlu misu, necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou. Do stredu múčnika navrstvíme do vysoka vyšľahanú šľahačku a ozdobíme gaštanovou masou, do ktorej sme pridali podľa potreby cukor a rum.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.