Jablkové lievance s kyslou smotanou, FOTORECEPT
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
3
PL
kryštálový cukor
1
balíček
škoricový cukor
4
PL
polohrubá múka
120
ml
kyslá pochúťková smotana
trochu
kypriaci prášok do pečiva
3
ks
jablko
ks
olej
ks
práškový cukor
postup
Extra jemné a šťavnaté lievance...
1.
Do misky rozbite vajíčka pridajte kryštálový a škoricový cukor a elekt.šľahačom vyšľahajte do peny. Cukor dajte podľa sladkosti jabĺk.
2.
V múke rozmiešajte kypriaci prášok a zmiešajte spolu s kyslou smotanou do vajíčkovej peny. Na začiatok dajte radšej menej smotany a potom podľa vodnatosti jabĺk pridajte.
3.
Jablká umyte, osušte a postrúhajte. Pridajte jablká do zmesi, dobre zmiešate a nechajte chvíľu odstáť.
4.
Lievance pečieme na rozohriatom oleji z každej strany. Ozdobte práškovým cukrom alebo šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.