Tekvicový koláč
8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
tekvica
125
ml
zeleninový vývar
100
g
zemiak uvarený v šupke
150
g
tvrdý syr
3
PL
parmezán
40
g
strúhanka
2
PL
olivový olej
2
ks
vajce
1
PL
múka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2
PL
citrónová šťava
štipiek
muškátový oriešok
trochu
maslo na vymastenie
postup
1.
Tekvicu ošúpeme, vyberieme semená a vláknitý stred. Dužinu pokrájame na veľké kocky a vo vývare varíme domäkka 10-15 minút. Hrniec odstavíme a obsah necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 200°C a formu potrieme maslom.
2.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kúsky. Syr zbavíme kôry a postrúhame. Zemiaky, oba syry, strúhanku, olej aj tekvicu s vývarom rozmixujeme a dáme do väčšej misy.
3.
Vajcia rozšľaháme s múkou a premiešame s tekvicovou zmesou. Posolíme a ochutíme mletým čiernym korením, citrónovou šťavou aj muškátovým orieškom.
4.
Tekvicovú zmes dáme do formy a povrch vyhladíme. Koláč pečieme v predhriatej rúre dozlatista 30-35 minút. Ak koláč rýchlo stmavne, po polovici času na pečenie ho prikryjeme alobalom.
5.
Tekvicový koláč podávame teplý. Veľmi chutný je s miešaným šalátom alebo ratatouille.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.