Pridať recept

Quiche Lorraine

8
porcií
157
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
múka
120 g
maslo
1/2 KL
solamyl
1 ks
žĺtok
trochu
suchý hrach

Plnka

150 g
kyslá smotana
3 ks
vajce
1 ks
žĺtok
štipiek
mletý muškátový oriešok
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
150 g
šunka
200 g
strúhaný ementál

postup

1.
Na cesto dáme do misy múku. Maslo pokrájame na kúsky a so soľou, žĺtkom a 1-2 lyžicami vody pridáme do múky. Najskôr miesičom v kuchynskom robote a potom rukami vypracujeme hladké cesto. Utvoríme guľu, zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto.
 
2.
Dno formy potrieme maslom. Rúru predhrejeme na 180°C. Na jemne pomúčenej doske cesto vyvaľkáme natenko. Otváraciu formu vyložíme cestom a urobíme asi 5 cm okraj.
3.
Koláčový základ poprepichujeme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a posypeme hrachom. Pečieme 12 minút. Potom odstránime hrach aj papier a pečieme ďalších 45 minút. Vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
4.
Na plnku premiešame kyslú smotanu s vajcami, žĺtkom aj muškátovým orieškom, pokoreníme a mierne posolíme.
5.
Plátky tučnej šunky alebo bôčika zbavíme kože, pokrájame na kúsky. Pásiky šunky a syr rozdelíme do koláčového základu a zalejeme smotanou s vajcami.
6.
Quiche pečieme 25-30 minút. Ak povrch tmavne príliš rýchlo, prikryjeme ho alobalom. Hotový koláč necháme 5 minút chladnúť vo forme, potom ho vyberieme a podávame ešte horúci.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...