Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldová vianočka

hanus_prg
hanus_prg
10
porcií
107
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
200 ml
ryžové mlieko
50 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
soľ
4 PL
med
7 g
sušené droždie
100 g
sušené hrozienka
vajce na potretie

postup

1.
Cesto môžeme spracovať ručne alebo v pekárni. V druhom prípade dáme suroviny (mlieko, múka, vajce, med, maslo, soľ) do pekárne a zapneme program "Cesto". Po 15 minútach pridáme do cesta hrozienka.
2.
Po cca 1,5 hod. vyberieme cesto z pekárne a rozdelíme na 2 časti - z toho bude jedna väčšia. Cesto sa nám môže lepiť na ruky, v tom prípade si pracovnú dosku (alebo ruky) pomažeme olejom.
3.
Väčšiu časť cesta rozdelíme na 3 rovnaké diely a priamo na pečiacom papieri upletieme vrkoč.
4.
To isté urobíme s menšou časťou cesta (vrkoč si upletieme na pracovnej doske), ktorú potom položíme na väčší zapletený vrkoč. Necháme kysnúť 15 min. a pred vložením do rúry potrieme vajíčkom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sassi
30.9.2013 14:21 | |
+1 -0
sušené mlieka /sójové a ryžové - sami o sebe/ sú také isté zlo ako aseptické pasterizované "kravské" mlieko (zdravé by boli nepasterované tekuté ovčie alebo kozie), ale ináč receptíky super :-))
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...