Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldová vianočka

hanus_prg
hanus_prg
10
porcií
107
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
200 ml
ryžové mlieko
50 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
soľ
4 PL
med
7 g
sušené droždie
100 g
sušené hrozienka
vajce na potretie

postup

1.
Cesto môžeme spracovať ručne alebo v pekárni. V druhom prípade dáme suroviny (mlieko, múka, vajce, med, maslo, soľ) do pekárne a zapneme program "Cesto". Po 15 minútach pridáme do cesta hrozienka.
2.
Po cca 1,5 hod. vyberieme cesto z pekárne a rozdelíme na 2 časti - z toho bude jedna väčšia. Cesto sa nám môže lepiť na ruky, v tom prípade si pracovnú dosku (alebo ruky) pomažeme olejom.
3.
Väčšiu časť cesta rozdelíme na 3 rovnaké diely a priamo na pečiacom papieri upletieme vrkoč.
4.
To isté urobíme s menšou časťou cesta (vrkoč si upletieme na pracovnej doske), ktorú potom položíme na väčší zapletený vrkoč. Necháme kysnúť 15 min. a pred vložením do rúry potrieme vajíčkom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sassi
30.9.2013 14:21 | |
+1 -0
sušené mlieka /sójové a ryžové - sami o sebe/ sú také isté zlo ako aseptické pasterizované "kravské" mlieko (zdravé by boli nepasterované tekuté ovčie alebo kozie), ale ináč receptíky super :-))
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...