Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldová vianočka

hanus_prg
hanus_prg
10
porcií
107
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
200 ml
ryžové mlieko
50 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
soľ
4 PL
med
7 g
sušené droždie
100 g
sušené hrozienka
vajce na potretie

postup

1.
Cesto môžeme spracovať ručne alebo v pekárni. V druhom prípade dáme suroviny (mlieko, múka, vajce, med, maslo, soľ) do pekárne a zapneme program "Cesto". Po 15 minútach pridáme do cesta hrozienka.
2.
Po cca 1,5 hod. vyberieme cesto z pekárne a rozdelíme na 2 časti - z toho bude jedna väčšia. Cesto sa nám môže lepiť na ruky, v tom prípade si pracovnú dosku (alebo ruky) pomažeme olejom.
3.
Väčšiu časť cesta rozdelíme na 3 rovnaké diely a priamo na pečiacom papieri upletieme vrkoč.
4.
To isté urobíme s menšou časťou cesta (vrkoč si upletieme na pracovnej doske), ktorú potom položíme na väčší zapletený vrkoč. Necháme kysnúť 15 min. a pred vložením do rúry potrieme vajíčkom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sassi
30.9.2013 14:21 | |
+1 -0
sušené mlieka /sójové a ryžové - sami o sebe/ sú také isté zlo ako aseptické pasterizované "kravské" mlieko (zdravé by boli nepasterované tekuté ovčie alebo kozie), ale ináč receptíky super :-))
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...