Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldová vianočka

hanus_prg
hanus_prg
10
porcií
107
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
200 ml
ryžové mlieko
50 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
soľ
4 PL
med
7 g
sušené droždie
100 g
sušené hrozienka
vajce na potretie

postup

1.
Cesto môžeme spracovať ručne alebo v pekárni. V druhom prípade dáme suroviny (mlieko, múka, vajce, med, maslo, soľ) do pekárne a zapneme program "Cesto". Po 15 minútach pridáme do cesta hrozienka.
2.
Po cca 1,5 hod. vyberieme cesto z pekárne a rozdelíme na 2 časti - z toho bude jedna väčšia. Cesto sa nám môže lepiť na ruky, v tom prípade si pracovnú dosku (alebo ruky) pomažeme olejom.
3.
Väčšiu časť cesta rozdelíme na 3 rovnaké diely a priamo na pečiacom papieri upletieme vrkoč.
4.
To isté urobíme s menšou časťou cesta (vrkoč si upletieme na pracovnej doske), ktorú potom položíme na väčší zapletený vrkoč. Necháme kysnúť 15 min. a pred vložením do rúry potrieme vajíčkom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sassi
30.9.2013 14:21 | |
+1 -0
sušené mlieka /sójové a ryžové - sami o sebe/ sú také isté zlo ako aseptické pasterizované "kravské" mlieko (zdravé by boli nepasterované tekuté ovčie alebo kozie), ale ináč receptíky super :-))
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...