Pridať recept

Pizza s čerešňovými paradajkami

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

170 g
hladká múka
1/2 KL
soľ
1/2 KL
sušené droždie
30 g
strúhaný parmezán
2 podľa chuti
olivový olej

Na povrch

200 g
ricotta
2 KL
oregano
1 PL
petržlenová vňať
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
250 g
cherry paradajky
50 g
čierne olivy
2 PL
balzamikový ocot
1 stonka
rozmarín
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
Na cesto dáme do misy múku so soľou a vmiešame sušené droždie aj parmezán. Uprostred urobíme jamku a vlejeme do nej 120 ml vlažnej vody s olivovým olejom. Všetko premiesime smerom od stredu a podľa potreby prilejeme ešte trochu vody.
 
2.
Dosku jemne posypeme múkou. Cesto asi 10 minút dôkladne spracúvame a niekoľkokrát ním udrieme o dosku, kým sa neprestane lepiť a nie je pružné. Vrátime ho do misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
3.
Rúru rozohrejeme na 220°C a formu potrieme olejom. Cesto znova premiesime, rozvaľkáme na dno formy a vložíme do nej.
4.
Ricottu vymiešame na krém, pridáme bylinky, všetko premiešame, posolíme a pokoreníme. Ricottu s bylinkami rovnomerne rozdelíme na cesto. Paradajky umyjeme, dáme odkvapkať, rozpolíme a rozložíme na ricottu reznými stranami nahor. Medzi ne poukladáme olivy.
5.
V menšom hrnčeku rozohrejeme olivový olej s balzamovým octom a rozmarínom. Cesnak ošúpeme, trochu roztlačíme a pridáme do octovej zmesi. Túto zmes varíme prikrytú 1-2 minúty. Potom odstránime cesnak a tekutinou pokvapkáme paradajky aj olivy.
6.
Pizzu pečieme v predhriatej rúre 15-20 minút, kým okraj cesta nie je chrumkavý a paradajky jemne neskaramelizujú. Vyberieme z rúry, pokrájame na rezy a pizzu podávame ešte horúcu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, ktoré paradajky sú zdravšie? Surové alebo tepelne upravené? Odpoveď vás možno prekvapí!
Viete, ktoré paradajky sú zdravšie? Surové alebo tepelne upravené? Odpoveď vás možno prekvapí!
Aj vy máte radi paradajky? A viete, či sú zdravšie surové alebo tepelne upravené?
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...