Pridať recept

Pizza s čerešňovými paradajkami

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

170 g
hladká múka
1/2 KL
soľ
1/2 KL
sušené droždie
30 g
strúhaný parmezán
2 podľa chuti
olivový olej

Na povrch

200 g
ricotta
2 KL
oregano
1 PL
petržlenová vňať
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
250 g
cherry paradajky
50 g
čierne olivy
2 PL
balzamikový ocot
1 stonka
rozmarín
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
Na cesto dáme do misy múku so soľou a vmiešame sušené droždie aj parmezán. Uprostred urobíme jamku a vlejeme do nej 120 ml vlažnej vody s olivovým olejom. Všetko premiesime smerom od stredu a podľa potreby prilejeme ešte trochu vody.
 
2.
Dosku jemne posypeme múkou. Cesto asi 10 minút dôkladne spracúvame a niekoľkokrát ním udrieme o dosku, kým sa neprestane lepiť a nie je pružné. Vrátime ho do misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
3.
Rúru rozohrejeme na 220°C a formu potrieme olejom. Cesto znova premiesime, rozvaľkáme na dno formy a vložíme do nej.
4.
Ricottu vymiešame na krém, pridáme bylinky, všetko premiešame, posolíme a pokoreníme. Ricottu s bylinkami rovnomerne rozdelíme na cesto. Paradajky umyjeme, dáme odkvapkať, rozpolíme a rozložíme na ricottu reznými stranami nahor. Medzi ne poukladáme olivy.
5.
V menšom hrnčeku rozohrejeme olivový olej s balzamovým octom a rozmarínom. Cesnak ošúpeme, trochu roztlačíme a pridáme do octovej zmesi. Túto zmes varíme prikrytú 1-2 minúty. Potom odstránime cesnak a tekutinou pokvapkáme paradajky aj olivy.
6.
Pizzu pečieme v predhriatej rúre 15-20 minút, kým okraj cesta nie je chrumkavý a paradajky jemne neskaramelizujú. Vyberieme z rúry, pokrájame na rezy a pizzu podávame ešte horúcu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...