Pridať recept

Mäsové guľôčky s kaparami

40
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 PL
kapary
1 zväzok
petržlenová vňať
800 g
teľacie mäso
3 PL
strúhanka
2 ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
korenie
1 PL
worchesterská omáčka
6 PL
olej
trochu
listový šalát

postup

1.
Kapary necháme odkvapkať a nadrobno ich nakrájame. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Mäso pomelieme a zmiešame ho so strúhankou, pridáme vajcia, kapary, vňať, soľ a korenie. Primiešame worchesterskú omáčku a dobre premiešame. Navlhčíme si ruky a z mäsovej hmoty potom tvarujeme drobné guľôčky.
 
2.
Na oleji guľôčky opražíme zo všetkých strán, kým nemajú zlatistý nádych. Podávame so zemiakmi alebo čerstvým pečivom a listami šalátu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať