Mäsové guľôčky s kaparami
40
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
PL
kapary
1
zväzok
petržlenová vňať
800
g
teľacie mäso
3
PL
strúhanka
2
ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
korenie
1
PL
worchesterská omáčka
6
PL
olej
trochu
listový šalát
postup
1.
Kapary necháme odkvapkať a nadrobno ich nakrájame. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Mäso pomelieme a zmiešame ho so strúhankou, pridáme vajcia, kapary, vňať, soľ a korenie. Primiešame worchesterskú omáčku a dobre premiešame. Navlhčíme si ruky a z mäsovej hmoty potom tvarujeme drobné guľôčky.
2.
Na oleji guľôčky opražíme zo všetkých strán, kým nemajú zlatistý nádych. Podávame so zemiakmi alebo čerstvým pečivom a listami šalátu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.